Om kurser

Aktuella kursstarter och platser
Airytales kurser finns på Järlöv i Veddige, och ibland på andra studios som t.ex. Kate fitnessdance i Värnamo och Impulse dance i Helsingborg med mera. Se under Aktuella kurser vad som är på gång.

 

Pole

För att börja med pole behövs inga förkunskaper och man behöver inte vara stark eller vig från början. I nybörjarkursen startar vi från grunden. Men var beredd på att det kan vara lite tungt ibland, och man får inte ha allt för låg smärttröskel=)

Inom pole finns olika stilar; sport, acro, exotic, classic, artistic, contemporary, mm. Men oftast är det mixat på nybörjarnivå. På airytales kurser är det en mix, om inget annat anges. Under prova-på-pass och nybörjarkurs får man mer information om pole och dess historia!

Förutom själva poleträningen; spins, tricks och dans, så jobbar vi varje pass även med pole-conditioning. Det är övningar i styrka och flexibilitet som är specifika för att utvecklas inom just pole. Även inslag av mental träning, samt övningar för att förbättra koordination, hållning och rörlighet. Passen börjar med uppvärmning och avslutas med stretch och nedvarvning.

Klädsel
Shorts är i princip nödvändigt. Vi får grepp om stången genom hud mot metall, så i de flesta moment glider man för mycket om man har långbyxor. (Det finns dock tights med gumminoppror som ger grepp, se tex iampole.se. Alla moment i nybörjarkursen kräver inte shorts, men de flesta.)
Oftast tränar man barfota. Men det är bra att ha med sockar och ev. benvärmare/knäskydd för vissa moment. Om skor ska användas så anges det i kursbeskrivningen.

Nivåer
Vi har generellt sett två nivåer:
- 1: bas-nivå/nybörjare/basic
- 2: fortsättning/intermediate
Avancerad erbjuds inte ännu.
Kraven för att gå fortsättning är att man klarar invert och klättra.
Ibland kan kurserna vara indelade i fler steg eller teman. Då anges det i kursbeskrivningen.

 

Luftakrobatik

Exempel på utrustning på airytales: (Det finns även fler redskap inom luftakrobatik!)
Aerial hoop: Metallring som hänger från taket.
Aerial silk: Långt tyg, fäst i taket vid halva tygets längd, två öppna ändar.
Hammock och aerial yoga: Tyg som hänger i taket som en eller två öglor.
Aerial chains: Kedjor som hänger från taket som två öglor.

Än så länge är luftakrobatiken bara ett inslag i vissa kombinerade pole-/luftakrobatik-pass, och lärs bara ut på nybörjarnivå här.

Klädsel: Oftast använder man tights, det är bekvämast, eftersom ringen är klädd med textiltejp. Till tyg behöver man vara barfota, till ring sockar eller barfota.

 

 

Bilder och film från tidigare kurser


Kursdeltagare på Kate fitness dance.

 

 


Kursdeltagare på Impulsedance.

 

 

 

 

Most people don't fail because they aren't good enough, or aren't capable of winning or succeding.
Most people fail because they are impatient and give up before their time has come.